Energie electrica mai ieftina cu 25%

04 feb 2017

Pretul energiei electrice din Dealul Verde a scazut cu aproape 2 % de la 1 ian 2017. In prezent, pretul energiei electrice este cu 25% mai mic decat cel practicat de ENEL la persoanele fizice din Bucuresti-Ilfov.

Mai precis, locuitorii din Dealul Verde achita in prezent 0,3906 RON/ kwh (toate taxele incluse), in timp ce ENEL vinde energia persoanelor fizice din Bucuresti-Ilfov cu 0,5183 RON/ kwh.

In Dealul Verde pretul energiei electrice este mai mic pentru ca:

- dezvoltatorul cumpara energia pentru intreg cartierul (poate negocia un discount important) si o revinde la acelasi pret locuitorilor din Dealul Verde

- reteaua electrica din interiorul cartierului este proprietatea dezvoltatorului. Pentru utilizarea ei, dezvoltatorul factureaza un tarif de distributie de trei ori mai mic decat pretul pe care l-ar solicita ENEL pentru acelasi serviciu.

- energia electrica este produsa la centrala fotovoltaica din apropierea cartierului (informatii aici)

De la infiintarea cartierului, energia electrica din Dealul Verde a fost intotdeauna mai ieftina decat pretul ENEL (grafic atasat) astfel incat locuitorii din cartier fac economii importante in fiecare luna.

Oricine poate solicita rezilierea contractului actual si achizitionarea energiei de la orice alt furnizor (inclusiv ENEL), dar cel mai probabil pretul energiei ar fi mare decat cel oferit de catre dezvoltatorul Dealul Verde (e normal ca un mare consumator - Dealul Verde, sa poata negocia un pret mai bun decat un consumator individual).

Locuitorii din Dealul Verde fac economii importante: energie mai ieftina cu 25%, costuri cu incalzirea rezonabile pentru ca locuintele sunt bine izolate, apa este gratuita, iar pentru cheltuielile comune (canalizare, iluminat stradal, deszapezire) se achita o taxa de 50 RON/luna catre Asociatia de Proprietari Dealul Verde.

Webcam Ansamblul Rezidential Dealul Verde

Doresc newsletter