100% energie regenerabila

11 iun 2016

Cartierul Dealul Verde foloseste in intregime doar energie regenerabila produsa de catre Centrala Fotovoltaica Vidra, situata in apropiere. Mai putin de jumatate din productia centralei a fost consumata in cartier, restul fiind folosita la alimentarea altor locuinte din comuna Vidra

Din dec 2013, panourile fotovoltaice au produs cca 3.000 Mwh de energie electrica, din care 1.371 Mwh au fost consumati in cartierul Dealul Verde.

Productia centralei fotovoltaice a condus la "salvarea" a 13.200 de copaci. Pentru aceeasi productie, o centrala conventionala ar fi ars cca 1.800 barili de petrol care ar fi eliberat in atmosfera aproape 2.000 tone CO2.

Interesanta este si evolutia consumului de energie electrica din cartier: In anul 2012, cele 67 de locuinte din cartier au consumat 646 Mwh, deci o medie de 803 kwh/luna/casa. Desi numarul de locuinte in functiune s-a dublat, in 2015, consumul anual al cartierului a scazut cu 20%, media fiind de 368 kwh/luna/casa. Reducerea consumului de energie s-a datorat in mare parte trecerii de la incalzirea electrica la incalzirea pe gaze, dar si preocuparii permanente pentru utilizarea eficienta a energiei (case cu certificat energetic clasa A, electrocasnice eficiente, iluminare cu LED).

Pentru energia electrica, o casa din Dealul Verde achita, in medie, 80 RON/luna vara si 178 RON/luna in mijlocul iernii (exista familii care au optat pentru sisteme de incalzire electrica).

Casele din Dealul Verde consuma foarte putina energie, care oricum provine in intregime din surse regenerabile.

Webcam Ansamblul Rezidential Dealul Verde

Doresc newsletter