Test: priza de impamantare

27 ian 2016

Pentru siguranta locuitorilor din Dealul Verde investim cca 1.000 de euro la fiecare casa in masuri de protectie impotriva electrocutarii:

- priza de pamant este formata din 3 electrozi de zinc x 2m legati cu intre ei cu platbanda, dar si de fundatia casei pentru o dispersie cat mai buna

  • Sapam fundatia pana la 140 cm adancime
  • Introducem electrozii de impamantare si ii sudam intre ei
  • masuram priza de pamant
  • masuram priza de pamant
  • tablou electric cu sigurante diferentiale

- tabloul electric este dotat cu un o siguranta diferentiala trifazata generala si cel putin 2 (in functie de dimensiunea casei) sigurante diferentiale pentru masina de spalat si hidrofor;

- langa contorul stradal mai exista un diferential trifazat, dar si un releu care asigura protectia la supratensiune. In situatia aparitiei unor tensiuni de peste 250V, toata instalatia electrica este deconectata imediat pentru a proteja electrocasnicele.

Desi este o problema foarte serioasa, unii constructori o trateaza cu superficialitate. Fac impamantarea de forma (ca sa o vada clientul, dar de fapt nu functioneaza) sau nu o executa deloc. Constructorul face o economie de cca 1.000 de euro, dar cumparatorul va fi in pericol tot timpul cat va locui in casa respectiva.

Oriunde alegeti sa cumparati o casa, verificati personal eficienta prizei de pamant (gasiti firme care masoara priza de pamant pentru cca 100 RON) si asigurati-va de existenta a cel putin a unui sigurante diferentiale in tabloul electric. Nu achizitionati o casa periculoasa pentru familia Dvs.

Webcam Ansamblul Rezidential Dealul Verde

Doresc newsletter