Test: izolare fonica a caselor

26 ian 2016

Testam eficienta izolarii fonice a caselor din Dealul Verde. In special la duplexuri, trebuie sa ne asiguram ca proprietarii nu sunt deranjati de zgomotul vecinului

In video atasat, am pozitionat o sursa de zgomot (claxon auto + 2 goarne de alarma) intr-un living de casa Veronica. Sunetul este de nesuportat (115-120 db), similar cu un concert rock. Cu sursa pornita, vecinul de duplex a inregistrat in living numai 54 decibeli, iar in dormitor cca 40 de decibeli. Teoretic, puteti dormi linistit, chiar daca vecinul de duplex organizeaza un concert rock in living.

Pentru a asigura confortul sonor al proprietarilor din Dealul Verde:

- am construit zidul comun cu o grosime de 66cm (3 cm tencuiala + 25 cm caramida + 10 cm vata minerala fonoizolatoare + 25 cm caramida + 3 cm tencuiala)

- prin proiect, am pozitionat dormitoarele cat mai departe de livingul vecinului - zidul comun este pe zona living+bucatarie (casa Veronica) si zona living+casa scarii (la casele Alexandra)

- am refuzat clientii cu un potential stil de viata galagios. Pentru ca mai avem 100 de case de vandut, orice proprietar zgomotos ne-ar impiedica sa vindem casele urmatoare - este cea mai sigur argument pentru care in Dealul Verde veti gasi numai oameni linistiti.

In Dealul Verde este liniste - mai multi proprietari au declarat ca dupa mutare s-au simtit "ca la pensiune" pana s-au obisnuit cu noua atmosfera.

Oriunde alegeti sa cumparati o casa, testati izolarea fonica a locuintei, cu orice sursa de zgomot pe care o aveti la dispozitie . Vizitati locatia mai ales in weekend, ca sa sesizati daca viitori vecini fac petreceri galagioase. Este important ca sa va puteti odihni in noua locuinta, fara sa fiti deranjati de vecini.

Webcam Ansamblul Rezidential Dealul Verde

Doresc newsletter